Ali lahko izdelki Herbalife povzročijo poškodbe jeter?

Ne, izdelki Herbalife ne povzročijo poškodb jeter. Vsak dan več milijonov potrošnikov varno uporablja izdelke Herbalife. V naših izdelkih nikoli niso bili ugotovljeni nobeni znani hepatotoksini (znani tudi kot strupene kemične snovi, ki poškodujejo jetra), poleg tega ni bilo nobenega prepričljivega dokaza o povezavi med katerim koli izmed naših izdelkov oziroma sestavin in boleznijo jeter.

Pravzaprav ni dokazov, ki bi podpirali trditve, da je uživanje izdelkov Herbalife lahko povezano s poškodbami jeter ali hepatitisom pri prej zdravih posameznikih.

Nekateri naši izdelki vsebujejo sestavine, pridobljene iz naravnih virov. V okviru našega programa Od semena do hrane gredo vse sestavine Herbalifa skozi zahteven postopek preverjanja, ki je podprt z znanstvenimi raziskavami. Vse sestavine, pridobljene za naše izdelke, delujejo v povezavi z uravnoteženo prehrano ter zdravim in aktivnim življenjskim slogom ter podpirajo normalno delovanje telesa. Našim obratom za inovacije in proizvodnjo je organizacija NSF, mednarodne strateške registracije, podelila certifikat ISO 45001: Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu. 

 

Ali so zdravstvene trditve o izdelkih Herbalife in zdravstvenih zapletih resnične?

Od leta 2005 je 27 vlad po vsem svetu preiskovalo domnevne trditve, da so izdelki Herbalife morda povzročili poškodbe jeter. Po tovrstnih preiskavah so bile sprejete odločitve, da noben regulativni ukrep v zvezi z izdelki Herbalife ni upravičen, saj ni dokazov o povezavi med našimi izdelki in sporočenimi primeri poškodb jeter.

Naša ekipa strokovnjakov tesno sodeluje z vladnimi uradniki in zdravniki ter zagotavlja popolno preglednost in dostop do dokumentacije o izdelkih s formulami in sestavinami izdelkov ter proaktivno deli rezultate neodvisnih testiranj glede čistosti in neoporečnosti izdelkov.

Poleg tega so naši znanstveniki in ugledni neodvisni strokovnjaki predložili nasprotne argumente, številni izmed teh pa so bili objavljeni v uglednih, strokovno pregledanih revijah.

 

Vir vsebine: https://www.herbalife.co.uk/faq/can-herbalife-products-cause-liver-damage/.