pravilniku o piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki, slikovne pike in druge sledilne tehnologije (s skupnim imenom "piškotki") so samo besedilne vrstice podatkov, ki jih spletna mesta prenašajo v datoteko s piškotki brskalnika na trdem disku vašega računalnika in omogočajo, da stran prepozna, kdo ste. Piškotki lahko pomagajo strani, da prilagaja vsebino, ki se tako hitreje prilagaja vašim glavnim interesom. Nekateri piškotki omogočajo ponovno ustvarjanje in ponovno predvajanje uporabniške seje na naši strani. Skoraj vse večje strani uporabljajo piškotke. 

Običajno piškotek vsebuje ime domene, iz katere prihaja, svoje "trajanje" in vrednost, ki je skoraj vedno edinstvena številka, ki je poljubno ustvarjena. 

 

Zakaj uporabljamo piškotke? 

Herbalife uporablja piškotke za zbiranje statističnih informacij, merjenje delovanja strani, pomnjenje osebnih nastavitev, prilagajanje naše oglaševalske vsebine (vključno s profiliranjem) in za interakcijo z družbenimi omrežji.  Drugi ponudniki lahko uporablja piškotke na straneh in si tako pomagajo pri doseganju zgoraj navedenih namenom ali za svoje namene, kot je določeno v tabeli. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

 

<div id="ot-sdk-cookie-policy"></div>

Kako onemogočim in omogočim piškotke?

Objavili smo središče za nastavitev prednosti piškotkov, kjer lahko sprejmete ali zavrnete piškotke na naših spletnih mestih.  Do središča za nastavitev prednosti piškotkov lahko dostopite prek povezave stran našega centra za preferenca

Dodatne informacije so na voljo na www.youronlinechoices.eu/sl/

Poleg tega imate možnost, da sprejmete ali zavrnete piškotke tako, da spremenite nastavitve v vašem brskalniku.  V kolikor določene piškotke onemogočite, se lahko zgodi, da ne boste mogli uporabljati vseh interaktivnih možnosti našega spletnega mesta. Če želite biti pred sprejetjem piškotka na vaš trdi disk opozorjeni na to, sledite spodnjim navodilom:

 

Brisanje piškotkov

Piškotke, ki so bili nameščeni v mapo piškotkov v vašem brskalniku, lahko preprosto izbrišete. Če na primer uporabljate Microsoft Windows Explorer:

Odprite 'Windows Explorer'

Kliknite na gumb 'Iskanje' v orodni vrstici

Vnesite ""piškotek"" v iskalno polje za 'Mape in Datoteke'

Izberite 'Moj računalnik' v polju 'Poglej v'

Kliknite 'Išči zdaj'

Dvokliknite mape, ki so bile najdene

'Izberite' katerokoli datoteko piškotka

Pritisnite gumb 'Izbriši' na tipkovnici

 

Če ne uporabljate Microsoft Windows Explorerja, pojdite v meni »Pomoč« in izberite »piškotki« za informacije o tem, kje najti mapo piškotkov.