Politika zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti

 Zadnja sprememba: 15. avgust 2019

 

Podjetje Herbalife spoštuje zasebnost vsakega posameznika, ki obišče njegove spletne strani in uporablja njegove storitve. Ta pravilnik o zasebnosti vam v obliki pogosto zastavljenih vprašanj posreduje informacije o tem, kako podjetje Herbalife uporablja vaše osebne podatke in katere so vaše pravice v zvezi s tem. Če imate glede tega pravilnika dodatna vprašanja, nam lahko pišete na e-naslov privacy@herbalife.com.

Prosimo upoštevajte, da se ta pravilnik nanaša zgolj na tiste spletne strani Herbalife, ki vsebujejo povezavo nanj.

Na podlagi podatkov v tabeli na koncu tega pravilnika in na podlagi vaše države prebivališča lahko najdete upravljavca svojih osebnih podatkov v podjetju Herbalife. Upravljavec vaših osebnih podatkov določi namene in načine obdelave osebnih podatkov.

Prosimo, upoštevajte tudi, da se izdelki Herbalife prodajajo izključno prek naših neodvisnih Članov, ki so tudi lahko upravljavci vaših osebnih podatkov. Če želite izvedeti, kakšne so njihove podatkovne prakse, se obrnite neposredno na njih.

Pogosto zastavljena vprašanja

 • Katere so prednosti tega, da podjetje Herbalife zbira moje podatke?
 • Katere informacije se utegnejo zbirati na straneh podjetja Herbalife?
 • Kako bo podjetje Herbalife zbiralo in hranilo te podatke?
 • Kako dolgo bo podjetje Herbalife hranilo te podatke?
 • Kakšna je zavezanost podjetja Herbalife do zasebnosti otrok?
 • Katere so moje pravice glede mojih osebnih podatkov?
 • Kako je s spletno varnostjo in varnostjo spletne strani?
 • Ali lahko podjetje Herbalife spremeni ta pravilnik?
 • Kako lahko najdem upravljavca mojih osebnih podatkov v podjetju Herbalife?

Katere so prednosti tega, da podjetje Herbalife zbira moje podatke?

Podjetje Herbalife zbira prek svojih spletnih strani osebne podatke iz različnih razlogov:

    za pripravo in izvajanje dogovora z vami, kot so:

 • priprava in vzpostavitev dogovora z vami o članstvu,
 • izvajanje dogovora o članstvu, vključno z izračunom vašega zaslužka in zaslužka drugih članov, ter vzdrževanje in posredovanje podatkov o članih nad in pod vami (linearna poročila),
 • obdelava naročil izdelkov,
 • dostava in vračilo izdelkov ter vodenje garancij in
 • za namene plačil;

    za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, kot so:

 • za računovodske in davčne namene,
 • izvajanje postopkov odpoklica izdelkov in
 • odzivanje na zahteve po podatkih pristojnih javnih in pravosodnih organov;

    za zakonite poslovne namene podjetja Herbalife, kot so:

 • zagotavljanje naših storitev in zaščita celovitosti ter varnosti naših storitev,
 • izboljšanje uporabniške izkušnje naših spletnih strani, tako da jih naredimo bolj dostopne in uporabniku prijaznejše ter ustvarimo vsebino, ki je za vas pomembnejša,
 • reševanje poizvedb članov,
 • uveljavljanje naših pogojev uporabe, pravila članstva in naših pravic in
 • zagotavljanje informacij ter spletnega oglaševanja naših izdelkov, storitev in posebnih ponudb;

Skladno z veljavno zakonodajo imate pravico, da nasprotujete določeni rabi svojih osebnih podatkov, vendar v tem primeru ne boste mogli uživati vseh ugodnosti naših izdelkov in storitev.

 • na podlagi vašega soglasja:
 • prejemanje namenskih storitev, ko je prejem informacijskih paketov,
 • vzpostavitev stika s članom podjetja Herbalife za predstavitev članstva ali sodelovanje pri prireditvah in izzivih,
 • za uporabo vašega elektronkega naslova ali telefonske številke v zvezi s trženjem izdekov in storitev podjetja Herbalife ter povezanih izdelkov in storitev in
 • uporaba določenih piškotkov in podobne tehnologije, kot to zahteva zakon.

Soglasje lahko kadarkoli prekličete, tako da pišete na spodnji elektronski naslov, se odpoveste oglaševanju s sporočilom po elektronski pošti ali SMS-u, ali s spremembo nastavitev zasebnosti v svojem brskalniku, kakor je opisano spodaj. Če umaknete soglasje, morda ne boste mogli v celoti uživati v naših izdelkih in storitvah.

Katere informacije se utegnejo zbirati na straneh podjetja Herbalife?

V podjetju Herbalife se vam trudimo dati, kar se da največ nadzora nad vašimi osebnimi podatki. Na splošno lahko obiskujete naše spletne strani, ne da bi nam povedali, kdo ste, in razkrili katerekoli podatke o sebi. Vendar pa zbiramo tehnične podatke, kot so IP-naslov in podatki o vašem brskalniku, da lahko zagotovimo povezavo in prikaz naše spletne strani. Na primer, lahko zbiramo podatke o vašem brskanju po spletni strani ali zabeležimo možnosti, ki ste jih izbrali. To je običajen postopek za vse spletne strani na spletu. Na podlagi zbranih informacij vas ni mogoče neposredno prepoznati, utegnejo pa pomagati nam pri trženju in izboljšanju storitev, ki jih nudimo.

V nekaterih primerih vendarle zbiramo podatke neposredno od vas, kot so vaše ime in naslov, na primer, ko izpolnite obrazec za dodatne informacije o izdelkih Herbalife ali članstvu v podjetju Herbalife ali za vzpostavitev stika s članom ali da sodelujete v izzivih ali nagradnih igrah. V takih primerih vam lahko po potrebi zagotovimo dodatne informacije in izbire glede nameravane uporabe vaših osebnih podatkov. Zbiramo tudi vaše komunikacijske nastavitve, na primer, ali želite prejemati komercialna e-poštna sporočila ali ne.

Za registrirane člane zbira podjetje Herbalife podatke o izdelkih, ki jih kupite na spletu, in podatke, ki jih člani prostovoljno vnesejo na spletnih straneh, kot so njihove potencialne stranke ter tržna prizadevanja.

O vas lahko prejmemo dodatne informacije iz javnih in komercialno dostopnih virov ter drugih tretjih oseb. Če dostopate do storitev tretjih oseb, kot so Facebook, Google ali Twitter preko naših spletnih mest, da se prijavite na naše spletne strani ali delite informacije o svoji izkušnji na naših spletnih straneh z drugimi, lahko zbiramo informacije od teh storitev tretjih oseb.

Nekatere vsebine ali funkcionalnosti naših spletnih strani zagotavljajo tretje osebe, kot so Facebook in Twitter vtičniki. Te tretje stranke prejmejo nekatere informacije o vaši uporabi naše spletne strani, vključno z uporabo piškotkov in podobnih tehnologij (glejte poglavje o piškotkih spodaj). Prosimo, da se obrnete na spletne strani teh tretjih oseb za informacijo o tem, kako uporabljajo vaše podatke.

Kako bo podjetje Herbalife zbiralo in hranilo te podatke?

Herbalife hrani vaše osebne podatke v centraliziranem skladišču skupaj z drugimi morebitnimi informacijami o vas. To nam omogoča izogibanje podvajanju, boljše upravljanje z našimi informacijskimi viri in nudenje boljših storitev. Te podatke uporabljamo za zgoraj navedene namene in v skladu z vašimi odločitvami.

Kako dolgo bo podjetje Herbalife hranilo te podatke?

Vaše podatke lahko hranimo tako dolgo, kot je to potrebno za namene, za katere so bili zbrani, ali kot to zahteva zakon, karkoli traja dlje. Kako dolgo bo podjetje Herbalife hranilo vaše osebne podatke, je odvisno od namena njihove uporabe.

Podjetje Herbalife hrani vaše podatke v varnem okolje, ki je zaščiteno s kombinacijo fizičnih in tehničnih ukrepov. Te informacije niso javno dostopne, razen tistih, ki jih sami prostovoljno posredujete na javnih skupnostih in forumih na naših spletnih straneh ali platformah tretjih oseb.

 • Če želite razumeti, kako lahko spremenite ali posodobite hranjene informacije o vas, si oglejte spodnje poglavje z naslovom: "Kakšne so moje pravice glede mojih osebnih podatkov?"

S kom deli podjetje Herbalife moje osebne podatke?

Pomembni osebni podatki bodo deljeni s/z:

 • povezanimi in pridruženimi družbami podjetja ter trgovci, agencijami in imetniki licence katerekoli od teh družb;
 • ponudniki storitev, ki delajo za podjetje Herbalife, na primer podjetja, ki nam pomagajo razvijati naše spletne strani in jih ohranjati varne, ter podjetja, ki nam pomagajo izboljšati naša oglaševalska prizadevanja;
 • drugimi podjetji, s katerimi je podjetje Herbalife v vaše dobro neposredno ali posredno vzpostavilo sodelovanje, na primer podjetja za izpolnjevanje naročil, dostavo paketov, e-poštne upravne storitve, obdelavo plačil s kreditnimi karticami in zagotavljanje storitev za stranke;
 • izbranimi člani podjetja Herbalife, vključno s člani podjetja Herbalife, ki so nad vami (na primer linearna poročila);
 • drugimi strankami, kot to zahteva zakon, ali da se ugodi sodnemu pozivu priče, sodnim postopkom ali podobnemu pravnemu ali sodnemu postopku ali arbitraži, vključno z razkritjem pooblaščenim revizorjem tretjih strank ali vladnim organom ali v primeru preiskave ali preprečitve goljufije; in
 • drugim strankam v okviru podjetniškega prenosa, kot so postopki združitve, prevzema ali stečaja.

Kje bodo moji osebni podatki shranjeni?

Herbalife deluje v mnogih državah po vsem svetu. Z namenom zagotavljanja doslednih storitev ne glede na vašo lokacijo izvajamo določene funkcije spletnega mesta z enega osrednjega mesta. To je trenutno v Združenih državah. Poleg tega so lahko člani, ki so nad vami, locirani v ZDA ali drugih državah. Ne obstaja en sam sklop zakonov o varstvu podatkov, ki bi pokrival Evropo, ZDA in druge dele sveta. Evropski zakoni zahtevajo, da podjetje Herbalife sprejme ukrepe za zaščito vaših podatkov, kadar se ti prenašajo v regije izven Evrope. Ti ukrepi vključujejo:

 • za mednarodne prenose drugim enotam podjetja Herbalife po svetu podjetje sledi vzorčnim pogodbenim klavzulam;
 • za mednarodne prenose ponudnikom storitev so zaščite odvisne od zadevnega ponudnika storitev in njegove lokacije ter vključujejo sporazume, ki vsebujejo klavzule o varstvu podatkov, kot to zahteva zakon; in
 • v primerih mednarodnih prenosov članom, ki so nad vami v vaši prodajni verigi, se podjetje Herbalife naslanja na izvajanje pogodb o članstvu.

Kakšna je zavezanost podjetja Herbalife do zasebnosti otrok?

Varovanje zasebnosti otrok je pomembno. V nekaterih primerih utegne podjetje Herbalife zbirati osebne podatke mladoletnih oseb. Podjetje Herbalife pridobi soglasje staršev ali zakonitih skrbnikov mladoletnika, kot to zahteva veljavna zakonodaja.


Katere so moje pravice glede mojih osebnih podatkov?

Odvisno od veljavne zakonodaje lahko imate različne pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, kot so pravica do dostopa, popravka, omejitve ali ugovora do obdelave vaših osebnih podatkov (vključno z obdelavo za neposredno trženje) in prenosa na drugega upravljavca ter brisanja. Nekatere naše spletne strani vam omogočajo pregled in posodobitev vaših osebnih podatkov ali preklic članstva v storitvi. Kadar ta funkcija ni na voljo ter za pomoč glede pravic v zvezi z drugimi osebnimi podatki, se obrnite na vašo lokalno službo za storitve članov podjetja Herbalife na e-naslov https://privacyportal.onetrust.com/webform/46601746-6006-4c21-88ec-15dfa5b7dcdc/349bb89d-7008-46f7-b765-717966e11235.

Prosimo, upoštevajte, da za te pravice veljajo omejitve, določene z zakonom.

Če ne želite prejemati oglaševanja po elektronski pošti ali SMS-u, vam bo v prejetih sporočilih dana možnost, da se odjavite.

Če imate dodatna vprašanja o tem pravilniku ali naših praksah ali če imate pritožbe glede tega, kako podjetje Herbalife uporablja vaše osebne podatke, se, prosimo, obrnite na:

Data Protection Officer – EMEA
Herbalife Finance and Operations Service Centre
Puszkarska 7H, 30-644 Kraków, Poland
privacy@herbalife.com

Uporabniki in člani v Evropski uniji, ki imate pomisleke glede zbiranja in uporabe vaših osebnih podatkov ter jih podjetje Herbalife ne zmore rešiti v vaše zadovoljstvo, imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu znotraj vašega sodnega območja.

Kako je s spletno varnostjo in varnostjo spletne strani?

Medmrežje ni varen sistem in vedno morate biti previdni glede podatkov, ki jih razkrivate na spletu. Osebni podatki, ki se zbirajo preko spletnih strani podjetja Herbalife, so shranjeni v varnih delovnih okoljih, katera niso na voljo javnosti. Kadar je potrebno, so osebni podatki pred izvedbo transakcije šifrirani z uporabo ustrezne varne tehnologije.

Ali lahko podjetje Herbalife spremeni ta pravilnik?

Zakoni o zasebnosti, smernice in sodna praksa se stalno spreminjajo. Zato si podjetje Herbalife pridržuje pravico, da občasno spremeni ta pravilnik. Priporočamo, da občasno obiščete našo spletno stran in se seznanite z najnovejšo različico našega pravilnika.

Kako lahko najdem upravljavca svojih osebnih podatkov v podjetju Herbalife?

S pomočjo spodnje tabele in na osnovi vaše države prebivališča lahko najdete upravljavca vaših osebnih podatkov v podjetju Herbalife.