Špinačna beljakovinska omleta

Slika Špinačna beljakovinska omleta

Ob tem ko nas večina dela od doma, imamo zdaj vsaj na voljo več časa! Več časa, ki ga lahko namenimo temu, da v miru pojemo zajtrk, ki bi ga običajno izpustili, ker se vedno mudi zaradi jutranje prometne konice. Ta recept je preprost, jed je polnega okusa, ob tem pa je to odličen lahek obrok. Dodajte še zelenjavo in beljakovine, da pripravite okusno omleto, ki se je nikoli ne boste zasitili!

Št. porcij: 5
Čas peke: 30 minut
Sestavine:
 • 20 g Herbalife Nutrition Posamezniku prilagojene beljakovine v prahu
 • 125 g nemastnega grškega jogurta (ne uporabite navadnega jogurta)
 • 4 beljaki
 • 2 jedilni žlici vode
 • 30 g navadne moke
 • 55 g zamrznjene špinače, odmrznjene
 • 2 jedilni žlici belih čija semen
 • 1 čajna žlička soli
Priprava:
 1. V mešalniku zmešajte jogurt, beljake in vodo. Dodajte moko, Herbalife Nutrition Posamezniku prilagojene beljakovine v prahu, špinačo, čija semena in sol. Temeljito zmešajte, da zmes nastane podobna masi za palačinke. *
 2. Majhno ponev z nesprijemljivo površino popršite s pršilom proti prijemanju (ali jo premažite z malce olja). Na srednjem ognju ponev segrejte.
 3. V vročo ponev vlijte tri jedilne žlice mase, nato pa to hitro in zelo nežno s hrbtiščem kovinske lopatice razporedite v omleto premera 12 do 15 centimetrov. Omleto najprej specite na eni strani, dokler ne postane svetlo rjavkasta. Nato jo nežno obrnite, da se speče še na drugi strani, tudi do svetlo rjave.
 4. Ko omleta rahlo porjavi na obeh straneh, jo položite na papirnato brisačko ali na podlago, na kateri se bo ohladila. Ta postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase, pri tem pa popršite ponev s pršilom proti prijemanju, preden vlijete maso za novo omleto, da se ne bo prijela na ponev.

* Čija semena namočite v veliko tekočine: še zlasti, če boste pustili zmes počivati! Najbolje je maso pripraviti in takoj speči omleto. Če se bo masa med peko zgostila, dodajte malce vode. Vodo dodajajte po žlicah (pazite, da je ne dodate preveč), da ohranite enotno maso. 

Hranilna vrednost na porcijo:
Energijska (kcal) Maščobe (g) Ogljikovi hidrati (g) Sladkor (g) Prehranske vlaknine (g) Beljakovine (g)
Na porcijo 86 2 7,7 1 1,7 9,8

* Naš izdelek vam bo vse prehranske koristi, navedene na nalepki izdelka, zagotavljal le, če je pripravljen po navodilih na navedeni nalepki. Ne pozabite, da če se izdelek Herbalife Nutrition uporablja v receptih z visokimi temperaturami, se lahko ravni nekaterih vitaminov v končnem obroku razlikujejo glede na vrednosti, navedene na nalepki izdelka.