Ali so izdelki Herbalife varni za sladkorne bolnike?

Formula 1 Herbalife Nutrition kot nadomestni obrok za nadzor telesne teže vsebuje 21 gramov ogljikovih hidratov, beljakovinski napitek Tri Blend Select Herbalife Nutrition pa jih vsebuje 9 gramov (na 250 ml).

Naši prehranski strokovnjaki priporočajo, da se vsi, ki imajo sladkorno bolezen, pred kakršno koli spremembo prehrane posvetujejo s svojim zdravnikom, saj ima vsakdo specifične prehranske zahteve. Vsi izdelki Herbalife Nutrition so ustvarjeni v skladu z zakonodajo EU in nacionalno zakonodajo, s čimer zagotavljamo, da so varni za zdrave odrasle.

Ali sladkorni bolniki lahko uživajo izdelke Herbalife Nutrition?

Osebe s sladkorno boleznijo lahko v svojo dnevno prehrano vključijo številne izdelke Herbalife Nutrition. Vendar se hranilna vrednost v naši ponudbi izdelkov razlikuje glede na okus, velikost porcije in namen izdelka.   

Na primer, napitek Formula 1 Herbalife Nutrition kot nadomestni obrok za nadzor telesne teže, z okusom vanilla crème, vsebuje 21 gramov ogljikovih hidratov na 250 ml pripravljenega izdelka, naš istovrstni napitek z okusom banana cream pa vsebuje 20 gramov ogljikovih hidratov na 250 ml priprevljenega izdelka (če je pripravljen v skladu s priporočili na nalepki izdelka).

To, kateri izdelki so primerni za sladkorne bolnike, je odvisno od številnih dejavnikov. Med njimi so zdravstveno stanje, tip sladkorne bolezni, posameznikova specifična količina ogljikovih hidratov, kot jo priporoča zdravnik, in uporaba zdravil.

Pomembno je vedeti tudi, da lahko spremembe v prehrani vplivajo tako na uravnavanje krvnega sladkorja kot na zdravila, poleg tega imajo lahko nekateri s sladkorno boleznijo specifične prehranske omejitve.

Posamezniki s sladkorno boleznijo tipa 1 imajo lahko drugačne prehranske zahteve kot posamezniki s sladkorno boleznijo tipa 2. Vsak zdravnik nam lahko z dodatnimi vprašanji o naši ponudbi izdelkov piše neposredno na e-naslov: gcs@herbalife.com.

Vir vsebine: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-safe-for-diabetics/