Ali lahko izdelki Herbalife povzročijo odpoved ledvic?

Ne, izdelki Herbalife ne povzročijo odpovedi ledvic. Vsi izdelki Herbalife so za zdrave odrasle osebe popolnoma varni za uporabo, če pa niste prepričani o specifičnih prehranskih zahtevah svojega telesa, se za nasvet obrnite na svojega zdravnika. Kot večina podjetij za prehrano uporabljamo sestavine, kot so beljakovine, kofein, kalij, fosfor in druge, vedno v količinah, ki temeljijo na deležu priporočenega dnevnega vnosa (PDV): to je priporočeni dnevni vnos za posameznika, ki živi zdravo. Izdelki Herbalife vsebujejo nekatere sestavine, ki so naravnega izvora, hranilne snovi, ki jih uporabljamo, pa so ključne za ohranjanje uravnotežene prehrane.

Kljub temu priporočamo, da se ljudje z oslabljenim delovanjem ledvic ali kronično ledvično boleznijo vedno posvetujejo s svojim dietetikom v primeru predhodnih težav z ledvicami ali zdravnikom, preden uvedejo kakršne koli spremembe v svoji prehrani. Odpoved ledvic je lahko posledica čezmernega vnosa beljakovin, velikih odmerkov kofeina in preobčutljivosti na nekatera živila.

 

Ali lahko uživam izdelke Herbalife, če imam kronične težave z ledvicami?

Če niste prepričani o specifičnih prehranskih zahtevah svojega telesa, se za nasvet obrnite na svojega zdravnika.

 

Beljakovine

Ena porcija beljakovinskega napitka, kot je Tri Blend, vsebuje 20 gramov beljakovin. Posamezniki s kroničnimi težavami z ledvicami, ki želijo glavni obrok ali malico nadomestiti z visokobeljakovinskim napitkom, morajo razumeti, katere hranilne snovi potrebuje njihovo telo, da se izognejo morebitnim posledicam za ledvice.

Vsi naši visokobeljakovinski izdelki so zasnovani tako, da beljakovine prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase ter ohranjanju normalnih kosti. Naš napitek Formula 1, nadomestni obrok za nadzor telesne teže, vsebuje 18 gramov beljakovin na porcijo, če je pripravljen z 250 ml delno posnetega mleka, ter 25 vitaminov in mineralov (na podlagi deleža priporočenega dnevnega vnosa: to je priporočeni dnevni vnos za posameznika, ki živi zdravo), vključno z vitaminom D, ki prispeva k delovanju imunskega sistema.

 

Kalij in fosfor

V našem napitku Formula 1 z okusom vanilla crème je 342 mg fosforja in 682 mg kalija na 250 ml pripravljenega izdelka (če je pripravljen s sojinim napitkom, kot je navedeno na nalepki izdelka).

Za primerjavo, naš napitek Formula 1 z okusom strawberry delight vsebuje 466 mg fosforja in 768 mg kalija na 250 ml pripravljenega izdelka (če je pripravljen s sojinim napitkom, kot je navedeno na nalepki izdelka).

Osebe z ledvičnimi boleznimi, ki so na dieti z omejenim vnosom kalija, morajo vnos kalija običajno ohraniti pod 2.000 mg na dan, kot priporoča National Kidney Foundation (nacionalna fundacija za bolezni ledvic). Priporočljivo je tudi, da ljudje z ledvičnimi boleznimi (ki niso na dializi) zaužijejo med 800 in 1000 mg fosforja na dan.

Kot je navedeno zgoraj, naši napitki Formula 1 različnih okusov vsebujejo različne količine sestavin, kar je posledica prav teh različnih okusov. Pomembno je, da pred zaužitjem vedno preberete nalepke na izdelkih in se prepričate, da ste z izdelkom zaužili ustrezne količine vitaminov in mineralov.

 

Kofein

Posamezne porcije nekaterih izdelkov Herbalife vsebujejo malce manj kofeina kot povprečna skodelica kave. Ena skodelica kave vsebuje približno 85 mg do 100 mg kofeina. Izdelek Herbalife, ki vsebuje kofein, je Instantni zeliščni napitek z izvlečki čaja: približno 85 mg na porcijo.

 

Vir vsebine: https://www.herbalife.co.uk/faq/can-herbalife-products-cause-kidney-failure/.