Ali je Herbalife piramidna shema?

Razumeti je treba pomembno razliko med večnivojskim trženjem in piramidno shemo.

Ne, Herbalife ni piramidna shema. Herbalife Nutrition je svetovno podjetje na področju neposredne prodaje, deluje pa že več kot 40 let in deluje v več kot 90 državah po vsem svetu. Razvijamo prehranske izdelke in prehranska dopolnila ter jih prodajamo prek mreže neodvisnih Distributerjev, ki so deležni obsežnega usposabljanja in izobraževanja o kakovostni prehrani. Ti neodvisni Distributerji svojim strankam zagotavljajo individualno podporo in svetovanje, tj. pomoč, ki je v prodaji na drobno ali prek spleta pogosto primanjkuje. V ta prodajni model je po vsem svetu vključenih več milijonov ljudi.

Zakaj Herbalife ni piramidna shema?

Piramidna shema je zaradi izkrivljene strukture izplačil nezakonita. Član piramidne sheme zasluži denar le tako, da vanjo rekrutira druge, in sicer z visokimi pristopnimi pristojbinami, zahtevami po dodatnih naložbah, lažnimi informacijami in navidezno nujnostjo. Že po naravi piramidne sheme trajno niso vzdržne.

Razlogi, zakaj Herbalife Nutrition ni piramidna shema, so:

  • Herbalife Nutrition neodvisni Distributerji so plačani izključno za prodajo naših izdelkov. Pri tem jim ne izplačamo ničesar za uvajanje ali pridobivanje drugih članov organizacije.
  • Herbalife Nutrition ima nizko pristopnino. Naš začetni paket za neodvisne Distributerje vključuje pa naramno torbo z logotipom, plastenko napitka kot nadomestnega obroka za nadzor telesne teže Formula 1, ročni mešalnik za napitek, merilno žlico in izobraževalno gradivo. Ob včlanitvi neodvisni Distributerji brezplačno dobijo dostop do spletnega usposabljanja.
  • Kot zagotovilo našega zlatega standarda so naši neodvisni Distributerji upravičeni tudi do 90-dnevne garancije za vračilo denarja. To pomeni, da dobijo celotno povračilo za začetni paket, če se odločijo, da bodo članstvo preklicali.
  • Herbalife Nutrition ima s 40 leti izkušenj v neposredni prodaji obsežne politike, s katerimi neodvisnim Distributerjem pomaga zgraditi trajnostni posel.
  • Herbalife Nutrition veliko vlaga v raziskave in razvoj, v zadnjem desetletju smo vložili več kot 300 milijonov dolarjev v znanstveni razvoj, proizvodne zmogljivosti in tehnologijo, med drugim smo kupili napredno opremo za preizkušanje.
  • Herbalife Nutrition ima stroge politike za zaščito vseh neodvisnih Distributerjev in potrošnikov. Kot zagotovila zlatega standarda so naši neodvisni Distributerji upravičeni do politike za vračilo denarja za nakup izdelkov za vse neprodane izdelke, kupljene v zadnjih 12 mesecih. To pomeni, da lahko neodvisni Distributerji v 12 mesecih od nakupa vrnejo vse neuporabljene izdelke in dobijo celotno vračilo denarja za nakup izdelkov.

Herbalife Nutrition neodvisnim Distributerjem močno odsvetuje nakup večjih zalog izdelkov. Ob tem novim neodvisnim Distributerjem preprečujemo, da bi oddajali velika naročila izdelkov.  

Herbalife Nutrition neodvisni Distributerji delajo samostojno in svojo prednostno poslovno priložnost gradijo na naših raznovrstnih nagrajenih izdelkih. To pomeni, da se povsem sami odločajo, kako bodo vodili svoj posel.  

Po podatkih uradnega spletnega mesta združenja Direct Selling Association (Združenje za neposredno prodajo, DSA) se 89 % prodajalcev v neposredni prodaji odloči za delo s krajšim delovnim časom, saj iščejo priložnost za dodatni zaslužek ob redni službi.

Poslovni model Herbalife Nutrition neodvisnim Distributerjem omogoča, da delajo po svojem urniku in v svojem tempu. Imajo tudi priložnost, da se povežejo s podobno mislečimi posamezniki. Neposredna prodaja je trdo delo.  Ni bližnjic do bogastva in nobenega zagotovila za uspeh.  

Vendar se vsi Herbalife Nutrition neodvisni Distributerji ne pridružijo, da bi z dobičkom iz prodaje izdelkov na drobno zaslužili dodaten prihodek. Večina naših neodvisnih Distributerjev se Herbalifu Nutrition pridruži, da bi kupovali izdelke s popustom za svojo uporabo.

Vir vsebine: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-a-pyramid-scheme/